Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Emma Kimiläinens Saab 9-3 efter kraschen.
Emma Kimiläinens Saab 9-3 efter kraschen.
Emma Kimiläinens Saab 9-3 efter kraschen.
Emma Kimiläinens Saab 9-3 efter kraschen. Foto: Daniel Ahlgren

Olika åsikter efter kraschen mellan Kimiläinen och Björk

Emma Kimiläinen och Thed Björk kraschade i första STCC-tävlingen i Göteborg och åsikterna om vad som egentligen hände går isär.

– Vi hade ändå bra pace och jag kunde köra om Thed Björk och ta tillbaka en placering och det verkade han inte gilla. Det slutade med att jag hamnade i räcket och sedan blev påkörd och så var det slut, säger Kimiläinen.

Björk hade blivit snurrad av Richard Göransson tidigare i tävlingen och den regerande mästaren var på väg upp genom fältet när kraschen ägde rum mellan Saab- och Volvo-föraren.

Björk var på utsidan av Kimiläinen i utgången av andra kurvan. De båda slog samman på väg till tredje kurvan där Kimiläinen snurrade och blev påkörd av Björk och Kia-föraren Andreas Wernersson.

– Jag är besviken över vad som hände. Hon verkade inte se mig på utsidan och hon gick ut mot mig och knuffade mig mot räcket. Efter det snurrade hon av sig själv och det fanns ingenstans för mig och Andreas att ta vägen, säger Björk.

Efter kraschen kunde Björk ansluta fältet igen medan Wernersson och Kimiläinen bröt. Skadorna på PWR Racings Saab 9-3 som Kimiläinen kör var så svåra att hon tvingade stå över helgens andra tävling.

– Jag är självklart både ledsen och besviken, det är synd på riktigt men så här är racingen ibland. Jag är självklart besviken att det avslutade vår helg. Jag tycker vi har haft mycket otur i säsongsstarten men nu kan det bara gå uppåt. Vi har farten för att vara med och fightas. Jag tycker att perkele är en bra sammanfattning av den här helgen, säger Kimiläinen.