Foto: STCC

Olika åsikter om kontroversiell STCC-krasch

Richard Göransson blev bestraffad efter en kollision med Emma Kimiläinen och prins Carl Philip i årets första STCC-tävling på Knutstorp, men åsikterna går isär om vad som egentligen hände.

Teknikens Värld

– Jag gick på innern och hon (Kimiläinen) stängde samtidigt som jag skulle om, hon hade kört defensivt i flera varv. Det fanns ingenstans att ta vägen. Tydligen sägs det att Carl Philip snurrade framför Emma och att hon gick in men jag såg ingenting eftersom jag sitter så lågt i bilen, säger Göransson.

PWR Racing-föraren Emma Kimiläinen hade en annan åsikt om incidenten som fick henne att bryta från tävlingen.

– Jag såg att Carl Philip hade snurrat och att det fanns en lucka förbi men tyvärr körde Richard Göransson på mig samtidigt och bilen blev väldigt skadad när jag blev klämd mellan dem två, säger Kimiläinen.

Volvo Polestar Racing-föraren Bernadotte var besviken att avsluta tävlingen i förtid efter att ha tagit ett par platser i början av tävlingen.

– Jag hade släppt Thed (Björk) innan kurvan och sedan kör Emma på mig helt plötsligt i sidan. Jag hörde från henne att Göransson hade kört på henne som orsakade incidenten. Det hela var givetvis olyckligt, men jag har positiva saker att ta med mig till nästa tävling som starten i första tävlingen och min fart i båda tävlingarna, säger prins Carl Philip.