Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Sam Bloxham/LAT Images

Omkörd på mållinjen med tomt batteri

Formel E-säsongen har bjudit på dramatik utöver det mesta denna säsong. Helgens lopp i Mexiko var ingen undantag då Pascal Wehrlein blev omkörd bara meter från mållinjen – med tomt batteri.

Formel E-säsongen har hunnit med fyra lopp sedan starten i december och bjudit på det mesta: regn i öken, BMW:s första seger i serien, nya förare kända från Formel 1, avåkningar, krascher och fyra olika vinnare körandes för fyra olika stall.

I helgen körde man på en ”riktig” motorbana i form av Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico City och inte på någon tillfällig slinga i stadsmiljö. Vann gjorde Lucas di Grassi och därmed tog stallet Audi sin första seger för denna säsong.

Foto: Sam Bloxham/LAT Images

Loppet var dock det mest dramatiska under denna säsong och segern knep di Grassi från Pascal Wehrlein bara meter från mållinjen. Och det på det mest frustrerande vis – kraften i Wehrleins Mahindra tog nämligen slut i sista kurvan.

Till råga på allt straffades Pascal efter att genat i en chikan och hamnade således på femte plats. En tröst i eländet var dock de extra poäng han fick för Pole Position och snabbast varvtid under loppet, ett lopp som du kan se ett sammandrag av på klippet nedan, naturligtvis med den dramatiska målgången i slutet!

Foto: Zak Mauger/LAT Images

Tabellen toppas av Jerome d’Ambrosio (Mahindra) på 53 poäng följd av Antonio Felix Da Costa (BMW) 46 poäng, Sam Bird (Virgin) 45 poäng.Nästa deltävling i Formel E körs i Hong Kong den 10 mars.

https://youtu.be/9NoeleP_UB4