Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
071008-formel-1-2007
071008-formel-1-2007
071008-formel-1-2007
071008-formel-1-2007

Öppet igen i Formel 1-VM

Plötsligt är världsmästartiteln i Formel 1 en öppen historia igen. Kimi Räikkönen vann Kinas Grand Prix före Fernando Alonson. VM-ledaren Lewis Hamilton tvingades bryta.

Lewis Hamiilton såg ut att kunna säkra årets mästerskap men gjorde bort sig. Han stannade ute för länge på sina däck och när han väl bestämde sig för att byta åkte han av i depåinfarten och tvingades bryta.

– Självklart var jag oerhört besviken då jag gick ur bilen. Jag har inte gjort ett misstag på hela året och att sedan göra det på vägen in till depå, det är normalt inget som händer, sade Hamilton på den efterföljande presskonferensen.

En som inte var särskilt nedstämd var vinnaren Kimi Räikkönen, som efter Hamiltons misstag knappade in nödvändiga poäng i jakten på världsmästartiteln. Bara loppet i Brasilien den 21 oktober återstår.

Finländaren är nu sju poäng bakom Hamilton. Fernando Alonso ligger ännu bättre till, han har bara fyra poäng upp till britten. Sebastian Vettel gjorde ett kanonlopp i sin Toro Rosso och slutade fyra, hans och teamets bästa resultat någonsin.