Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Det här väntas konkurrenterna se av Lukas Sundahl i resterande race i Carrera Cup.
Det här väntas konkurrenterna se av Lukas Sundahl i resterande race i Carrera Cup.
Det här väntas konkurrenterna se av Lukas Sundahl i resterande race i Carrera Cup.
Det här väntas konkurrenterna se av Lukas Sundahl i resterande race i Carrera Cup. Foto: Armin Hadzic | A1 Work / Porsche

Ordningen återställd i Porsche Carrera Cup

I premiären fick Lukas Sundahl överraskande se Hampus Ericsson ta ledningen i Porscha Carrera cup Scandinavia.

Nu är ordningen återställd.

Sundahl leder totalt efter två tävlingar på Drivecenter Arena i Fällfors.

Den fyrfaldige vinnaren av Porsche Carrera Cup var för ovanlighetens skull inte i ledningen inför årets andra deltävling på Drivecenter Arena i Fällfors.

Men Sundahl visade direkt att han ville ställa saker och ting på sin rätta plats. När överraskningen från Anderstorp, Hampus Ericsson, körde av i det första av, som det var tänkt, totalt tre race, passade Sundahl på att vinna och ta ledningen i mästerskapet.

Segern kom efter ett starkt kval där Sundahl såg till att han fick starta allra första i alla tre, som det var tänkt, heaten.

Bakom Sundahl tog Dennis Hauger, norsk F2-stjärna, och Ola Nilsson hand om pallplatserna. Fjolårets toppförare Pontus Fredricsson, Edvin Hellsten och Marcus Annervi följde tätt därefter.

Det andra heatet stördes av ihållande regn vilket tvingade flera av toppbilarna att ta en omväg redan på det femte varvet. Där försvann Sundahl, Hauger och Nilsson vilket gav Emil Persson chansen att i ett stökigt race hålla undan och vinna sin första heatseger i Porschecupen. Persson som varit framgångsrik i flera klasser tidigare har jagat den första segern och det satt fint att ta den i de tuffaste av förhållanden.

Dubbelseger till prinsen

Hampus Ericsson tog revansch på sig själv efter avåkningen i det första heatet och kom tvåa bakom Persson. Trea var skrällen Robin Knutsson.

Sen blev det aldrig något tredje heat. Vädret och framför allt en ihållande dimma tvingade tävlingsledningen att plocka fram den röda flaggan och skicka hem bilarna från Fällfors.

Trots missen tog Lukas Sundahl han om den totala ledningen i mästerskapet, tre poäng före Ericsson. Emil Persson är ytterligare en poäng bakom med Marcus Annervi på fjärde plats.

I supportklassen Porsche Sprint Challenge Scandinavia gjorde prins Carl Philip succé i sin debut. Efter att ha stått över premiären i Anderstorp kom han till Fällfors och körde till sig en dubbelseger. Det första heatet vann prinsen efter en omkörning av norske alpinkungen Aksel Lund Svindal på det näst sista varvet. 

I race två tog prinsen täten redan på det andra varvet och var efter det ohotad.