Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: V8 Supercars

Pallplats för Volvo i dramatisk V8 Supercars-helg i Surfers Paradise

V8 Supercars tävlade på klassiska stadsbanan Surfers Paradise i helgen där Jamie Whincup kopplade greppet om mästerskapet efter en seger medan Volvo Polestar Racing säkrade en pole och pallplats.

Scott McLaughlin tog sin åttonde pole position för året inför helgens andra tävling. Volvo-föraren kunde dock inte göra något åt regerande mästaren Whincup som drog i från och segrade samt utökar ledningen i mästerskapet till över 400 poäng.

– Det var extra speciellt att ta segern på hemmaplan, det är en av höjdpunkterna på säsongen. Ett fantastiskt event och det finns inget bättre än att ta hem segerbucklan som är en surfbräda, säger Whincup.

McLaughlin och co-drivern Alexandre Prémat tappade ledningen tidigt i tävlingen och blev i stället inblandad i en hård fight med Shane Van Gisbergen om andraplatsen. Van Gisbergen blev bestraffad två gånger i bataljen, först för en knuff av McLaughlin efter ett depåstopp och sedan för en felaktig omstart efter ett safety car-pass.

Volvo-föraren kom sedan under hård press från Nissan-föraren Michael Caruso under de sista varven, men lyckades hålla undan och korsade mållinjen på andra plats.

– Jag är väldigt glad för teamet och över min surfbräda till pokal, det är en av de coolaste pokalerna du kan få förutom en mästerskapspokal självklart, säger McLaughlin.

Endast två tävlingar återstår av årets V8 Supercars där helgens tävling var den sista av långloppen där förarna tävlar i par. Närmast väntar Philip Island 14-16 november.

Resultat Race 32 – Topp 5

1 Whincup/Dumbrell Holden Commodore 102 varv

2 McLaughlin/Prémat Volvo S60 +2.8513

3 Caruso/Fiore Nissan Altima +3.4472

4 Slade/D’Alberto Holden Commodore +11.2129

5 Van Gisbergen/Webb Holden Commodore +18.0297

Resultat Race 31 – Topp 5

1 Van Gisbergen/Webb Holden Commodore 102 varv

2 Whincup/Dumbrell Holden Commodore +2.2552

3 Slade/D’Alberto Holden Commodore +23.1691

4 Winterbottom/Owen Ford Falcon +23.1474

5 Caruso/Fiore Nissan Altima +23.2987

 

Foto: V8 Supercars