Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070601_patrik_flodin_rull070601_patrik_flodin_rull070601_patrik_flodin_rull
070601_patrik_flodin_rull

Patrik Flodin för het på Nya Zeeland

Det vill sig inte för stjärnskottet Patrik Flodin i årets rally-VM. Vid deltävlingen på Nya Zeeland tvingades han återigen bryta sedan turbon gått sönder i hans Subaru Grupp N-bil.

Patrik gick ut lite försiktigt på de regnvåta och hala vägarna och satte sjätte bästa tid. På andra sträckan, som var nästan fyra mil lång, rasade turbon. Han tappade nästan tolv minuter. Efter turbobyte fortsatte problemen.  Samma fel som de drogs med i Argentina återkom. Motorn gick hela tiden varm. Därmed blev vattentemperaturen för hög och motorn gick i säkerhetsläge, vilket innebar att effekten ströps. 

Redan på transportsträckan till sträcka sex, som var den inledande sträckan på andra dagen, började motorn trycka ur sig vatten. Väl ute på specialsträckan hann Patrik Flodin bara tre kilometer innan turbon åter rasade.

Därmed var det färdigkört. Man får i VM-deltävlingar bara byta turbo en gång per deltävling.

- Det känns otroligt trist att inte kunna fortsätta rallyt. Vi är ju här för att köra och lära oss inför framtiden. Dessutom är det många som ställer upp och stöttar oss och för deras skull känns det alltid extra kul att kunna bjuda på bra rallyåka! Nu tar vi istället nya tag och siktar fram mot GrN-VM i Japan 26-28 oktober.