Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060213_rally_norway
060213_rally_norway
060213_rally_norway
060213_rally_norway

Patrik Flodin vann Rally Norway Grupp-N

Svenska Patrik Flodin stod överst på pallen i Grupp-N när Rally Norway avgjordes i helgen. Flodin blev en och en halv minut före finländske Juha Salo in i mål och totalt blev Flodin sexa i rallyt.

I helgen som gick kördes Rally Norway och det blev svensk seger Grupp-N. Patrik Flodin med co-driver Maria Andersson fick revansch efter att ha tvingats bryta i Svenska rallyt en vecka tidigare. I en Subaru Impreza tog de överlägsen seger med en och en halv minuts marginal till finländske tvåan Juha Salo.

Taktiken för Patrik var att köra extemt hårt i början för att öppna en lucka till Salo och sätta press på finländaren. Det gick bra till en början och efter två stäckor var ledningen 31,5 sekunder. Men ett problem på transportsträckan mellan andra och tredje sträckan skapade en tre minuters försening vilket gav 30 sekunders tillägg. Helt plötsligt var Salo bara 1,5 sekund efter.

En snurrning följt av en avåkning gjorde att Flodin tappade 20 sekunder mot Salo och dagen efter fick han punktering vilket gav Salo ett försprång med 45 sekunder. Det såg mörkt ut men allt kan hända i rally och det hände även Salo. en avåkning på elfte sträckan kostade Salo ledningen och Flodin var tillbaka i topp som han höll in i mål med marginal.

Flodin och Salo var överlägsna i grupp N, trean var mer än åtta minuter efter de två i mål. Totalt blev Flodin sexa i rallyt som vanns av norrmannen Henning Solberg.