Foto: Autoweek

Penske Racing undersöker V8 Supercars-start

Amerikanska racingiganterna Penske Racing undersöker eventuell tävlan i V8 Supercars. Penske Racing-teamchefen Tim Cindric besökte säsongsfinalen i Sydney för att träffa mästerskapets organisation.

Teknikens Värld

– Det är ett mästerskap jag älskar och alltid har gjort. I det här landet är V8 Supercars lika stort som NFL i Amerika. Jag vill förstå mästerskapet och sedan undersöka hur vi kan bli involverade, säger Cindric till dailytelegraph.com.au.

Penske Racing tävlar för närvarande i NASCAR och IndyCar. Den eventuella expansionen till racing i Australien är rapporterad att vara en del av ägaren Roger Penskes köp av australiska lastbilsföretaget Western Star Trucks.

– Penske har köpt Western Star-företaget. Roger har alltid haft racing som en del av sin affärsplan. Han har varit här ett par gånger och han sa till mig att jag borde åka till Sydney för att se V8 Supercars-tävlingen, säger Cindric.

Cindric anslöts av Jamie Allison, chefen för Fords globala motorsportprogram, vid Sydney-tävlingen, något som gav vidare spekulationer om att Penske Racings eventuella V8 Supercars-tävlan kan komma att bli med Ford. Varken Ford eller V8 Supercars-organisationen ville dock kommentera Penske Racings besök vid säsongsfinalen.

Penske Racings besök gav även ytterligare rykten om en eventuell comeback av NASCAR-föraren och tidigare V8 Supercars-mästaren Marcos Ambrose. Australiern har tidigare medgett att han vill återvända till V8 Supercars efter sin karriär i NASCAR.