070412_philip_forsman

Philip ersätter snabb Alx!

Det blir unge Philip Forsman som ersätter Alx Danielsson vid de tävlingar i Porsche Carrera Cup som kolliderar med Alxs tävlingar i Euroseries 3000. Alx var för övrigt snabbast vid gårdagens tester.

– Vi kommer att kunna hjälpa Philip att få bästa tänkbara förutsättningar när han gör sin debut i Porsche Carrera Cup, säger stallchefen Jens Hellström. 

– Philip var ett av många duktiga namn som figurerade som tänkbara ersättare för Alx. Han är mycket lovande och har en enorm potential. Vi ser fram emot att få jobba tillsammans med Philip i år.

Philip Forsman är 18 år gammal och har en lång och gedigen kartingkarriär bakom sig. Han hann bli dubbel svensk och nordisk mästare innan han tog steget upp till formelbilsracing 2006. Philip körde bland annat Formel Renault Nordic Series förra säsongen och i slutet av året gjorde han succé i det asiatiska F3-mästerskapet med flera fina placeringar.

Hur går det för Alx Danielsson? Jodå, när testerna inleddes i går (onsdag) på italienska Valleunga var svensken snabbaste. Han slog till i de sista minuterna och satte ett varv som var snabbare än Davide Rigons, föraren som hade legat i topp hela dagen. Tävlingarna i Euroseries 3000 inleds den 22 april.