Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090525 formel renault
090525 formel renault
090525 formel renault
090525 formel renault

Philip Forsman vann Ronnie Peterson Trophy

Den nya utmärkelsen, ett samarbete mellan Teknikens Värld och Ronnie Peterson Museum, fick sin första vinnare under Formel Renault-premiären på Gelleråsen.

Den svenska Formel Reanult-serien drog igång på Gelleråsen i Karlskoga och det med hela 19 bilar på starfältet då både finländare och estländare slöt upp.

Både fredagens och lördagens heat dominerades av Team BS-förarna Daniel Roos och Felix Rosenqvist men det blev tillslut en annan förare som tilldelades det första delpriset av utmärkelsen Ronnie Peterson Trophy – Philip Forsman.

Näst bästa träningstid i en hyrd och för honom helt ny bil då hans egen inte var klar och en djärv omkörning av Tom Blomqvist i Ejekurvan i det andra heatets slutskede i kombination med poängplats i båda heaten föll juryn i smaken.

Det nystiftade priset delas ut av Teknikens Värld och Ronnie Peterson Museum och går till den Formel-Renaultförare som på bästa sätt utmärker sig i Ronnie Peterson anda.

Ronnie Peterson är Sveriges främste motorsportprofil genom tiderna. Han körde 123 Grand Prix-lopp mellan 1970 och 1978 och vann tio av dem. Han omkom efter en masskollision under Italiens Grand Prix på Monza-banan 1978. Ronnie Peterson var även krönikör i Teknikens Värld åren 1972-1977.

Läs mer

Externa länkar

Resultat Formel Renault

Ronnie Peterson Museum