Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pole och topp fem för WestCoast Racing i TCR-premiären

Svenskteamet WestCoast Racing säkrade pole position och en fjärdeplats i premiären av den första TCR-säsongen någonsin på Sepang-banan i Malaysia tillsammans med Formel 1.

Amerikanska WestCoat Racing-föraren Kevin Gleason förvånade många när han tog pole position, bara 21 tusendelar framför SEAT-föraren Andrea Belicchi.

I tävlingen tappade Gleason ner till sjätte plats, istället var det WestCoast Racings Gianni Morbidelli som tog över taktpinnen och slogs om pallplats till slutet av tävlingen. Dock fick italienaren nöja sig med fjärdeplatsen bakom tre SEAT-förare där schweizaren Stefano Comini segrade framför Pepe Oriola och Sergey Afanasyev.

Dansken Michel Nykjaer, som kör en SEAT för Target Competition, hade ett tungt kval men lyckades klättra till åttonde plats.

Trots den starka inledningen för WestCoast Racing med tre helt nya bilar var teamägaren Greger Petersson inte nöjd med hur organisationen ändrat grundvikten precis innan start.

– Det är mycket frustrerande att införa den här ändringen bara 40 minuter innan starten av tävlingen. Vår team jobbade stenhårt i förberedelserna av bilen och gjorde ett fantastiskt jobb, så att lämnas utan tid att ställa in bilarna för den nya vikten var inte bra, säger Petersson.

TCR-organisationen justerar vikt, markfrigång och restriktorn på motorn löpande under säsongen baserat på varvtider för att säkerställa jämn racing.

TCR-premiären fortsätter i morgon med en andra tävling med start 12:35 lokal tid.

Resultat – Race 1 – Topp 5

1 Stefano Comini SEAT León 9 varv

2 Pepe Oriola SEAT León +3.381

3 Sergey Afanasyev SEAT León +8.095

4 Gianni Morbidelli Honda Civic +9.002

5 Andrea Belicchi SEAT León +9.708

8 Michel Nykjaer SEAT León +16.215