Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

På torsdag smygstartar F1-säsongen!

Om lite mer än en vecka är det skarpt läge, men redan denna vecka är det dags för försäsongstesterna i Bahrain. Och du... missa inte kommentarsfältet under artikeln.

Det har passerat lite mer än tre månader sedan Red Bulls Max Verstappen korsade mållinjen som första förare i fjolårssäsongens sista race – Abu Dhabis Grand Prix. Han gjorde det som totalvinnare vilket gav honom hans andra raka världsmästartitel.

Nu riktas blickarna i stället mot Bahrain där tre dagar av försäsongstestande inleds under torsdagen och som fortsätter under fredagen samt lördagen (23-25 februari). Det är under testdagarna som en del kan skönjas för att man ska våga ge sig på någon form av (vild) gissning i hur säsongen kommer att utvecklas.
Hur det blir i år återstår att se, men Red Bull verkar ha ett visst favoritskap och utmanas kanske främst av Ferrari och Mercedes. Vi ska dock inte gå händelserna i förväg. Just nu låter vi dig göra det i stället – genom att i kommentarsfältet berätta vad du tror så här dagen innan de tre testdagarna.

Som du kanske har märkt har PolePosition flyttat in i och under Teknikens Värld. Här kommer vi, ungefär som tidigare, att erbjuda allt från livesnack (under racehelger och – förstås – under testdagarna) till intressanta artiklar, intervjuer och expertkommentarer. Om du inte redan har sett den så har du här en färsk intervju med Stefan ”Lill-Lövis” Johansson och om du vill ha lite bättre koll på hur bilarna ser ut och vilka förarna är gör du det här.