Polestar Cyan Racing fortsätter i STCC

Volvo-teamet Polestar Cyan Racing kommer att fortsätta i STCC nästa år och framåt där prins Carl Philip är den hittills enda bekräftade föraren.

Teknikens Värld

– Vi är mycket glada över att fortsätta tävla på vår hemmamarknad och med prins Carl Philip. Detta mästerskap och våra förare är en del av Polestars historik och vi vill fortsätta bygga på det, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Vice President & Head of Motorsport, Polestar.

Cyan Racing är det nya namnet på Polestar Racing efter att Volvo köpte prestandaavdelningen av Polestar.

Identiteten på den andra föraren kommer enligt teamet att avslöjas under vintern inför 2016-säsongen som blir teamets 21:a sedan starten 1996.

– Vårt sikte för årets säsong är att säkra en ny dubbeltitel. Det blir också målet för 2016 och de följande åren. Nästa år blir dessutom vår 21:a säsong i svensk motorsport, en riktig milsten för oss, säger Christian Dahl, vd och ägare av Cyan Racing.

Prins Carl Philip startar sin fjärde STCC-säsong nästa år och har haft en stark säsong hittills med en seger.

– STCC-säsongen 2015 har överträffat mina förväntningar och jag är mycket glad över att kunna bekräfta en fortsättning så här tidigt. Min ambition är självklart att ta ytterligare ett steg framåt resultatmässigt nästa år, säger prins Carl Philip.