Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polestar Cyan Racings nya WTCC-testbil är klar

Polestar Cyan Racing intensifierar nu testkörningen av sin WTCC-bil, Volvo S60, och målsättningen för kommande säsong är att minst ta sig upp på pallen.

Även om man kan tycka att årets resultat inte varit så bra säger Polestar Cyan Racing sig vara nöjda med årets säsong.

Men nu ställs det hårdare krav.

Polestar Cyan Racing har använt sig av lärdomarna från årets säsong och byggt en helt ny testbil efter dessa förutsättningar. Tävlingsbilarna har inte varit på hemmaplan sedan i april och därför har ingen utveckling skett.

Nu kommer en riktig testverksamhet att tas upp och enligt vad det tidigare sagts är det Fredrik Ekblom som kommer att sköta detta. När teamet gjorde sitt första test på Mantorp Park nyligen sköttes detta dock av Robert Dahlgren och Thed Björk Bang-Melchior.

Thed Björk Bang-Melchior fortsätter sitt tävlande i WTCC nu i helgen på Twin Motegi Ring i Japan. Där var det tänkt att Robert Dahlgren skulle göra årsdebut i WTCC men han stannar nu hemma och satsar på att ta hem sin första totala STCC-seger. Han kör främst Solvallas race nu i helgen och resultaten där avgör om han även kör finalen i STCC på Ring Knutstorp (24 september) eller går över till WTCC.