Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polestar ersätts av Geely Group Motorsport

Volvo och Polestars motorsportavdelning försvinner när de går upp i nybildade Geely Group Motorsport.

Zhejiang Geely Holding Group meddelar i dag att de har skapat en ny motorsportavdelning vid namn Geely Group Motorsport och som ska ha ansvar för samtlig motorsport inom koncernens alla märken. I pressmeddelandet skriver de att Polestar, som numera är ett eget varumärke med elektrifierade modeller, inte kommer att deltaga i årets WTCR som ersätter WTCC och att Polestars (och därmed Volvos) aktiviteter inom motorsport sugs upp för att ingå i Geely Group Motorsport.

Cyan Racing, teamet som representerade Volvo och Polestar i WTCC, kommer att finnas kvar som officiell motorsportpartner till Geely Group Motorsport.

Att Polestar och Cyan Racing inte skulle köra årets WTCR-säsong var ingen överraskning. Dels står man för tillfället, i och med bytet av reglemente, utan bil och dels har man lånat ut fjolårsvärldsmästaren Thed Björk till Yvan Muller Racing där han ska ratta Hyundai i30 TCR.

Chef för Geely Group Motorsport är Alexander Murdzevski Schedvin som tidigare hade motsvarande roll hos Polestars motorsportavdelning. Geely Group Motorsport kommer att ha sin bas både i kinesiska Hangzhou och i Göteborg.

– Vi har skapat denna avdelning för att kunna ta nästa steg framåt för Geely Group vad gäller motorsportverksamhet, så att vi kan fokusera resurser och expertis, planera mer effektivt och maximera resultatet av våra ansträngningar. Vi är också mycket glada att välkomna Alexander att leda det nya laget med sin erfarenhet inom motorsport, säger Victor Yang, Zhejiang Geely Holding Groups kommunikationschef.