Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pontus Tidemand tog ny seger i rally-VM

Värmlänningen Pontus Tidemand stormar fram i rally-VM. När deltävlingen i Argentina avgjordes tog svensken sin tredje raka seger i WRC2-klassen.

Pontis Tidemand tog ledningen från start i tävlingen och sedan var det inget snack om saken. I WRC2 nominerar varje förare sju tävlingar och många verkar ha skytt Argentina för de dyra omkostnaderna. Men seger är alltid seger och den tog Pontus på bästa tänkbara sätt.

– Det här gick helt enligt planen och vi tar med oss maxpoäng härifrån. Det har varit ett felfritt rally där allt har fungerat perfekt trots att det var min debut i Argentina. Det är klart att det inte blir samma spänning som när man är i en närkamp men på den här nivån måste man klara av alla situationer. Vi gjorde vårt jobb och jag sätter stort värde på erfarenheten eftersom jag hoppas köra här nästa år igen, säger en nöjd Pontus Tidemand.

Då i en ”riktig” WRC-bil, möjligen? På tal om WRC vann Thierry Neuville, Hyundai i20, huvudklassen efter en nagelbitande finish mot Elfyn Evans, Ford Fiesta, där belgaren till slut kunde vinna med 0,7 sekunder efter att britten tappat nästan en minuts försprång.