Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche 919 Hybrid i Londons rusningstrafik

Londonborna fick oväntat sällskap i morgontrafiken; Mark Webber i Le Mans-vinnarbilen.

https://youtu.be/gQT00hBB9XA

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

En hybridbil i rusningstid höjer inga ögonbryn. Om den inte är på 900 hästkrafter, har vunnit Le Mans 24-timmarslopp och har en meriterad Grand Prix-förare i form av Mark Webber bakom ratten vill säga. Det var precis vad som hände under denna morgon i London då Mark Webber tog Porsches hybridracer på en tur från Park Lane på södra sidan av Themsen till London County Hall Hotel via Hyde Park Corner, Regent Street, Picadilly Circus, Trafalgar Square och Parliament Square. Det vill säga i de mest centrala delarna av staden.

Fastän bilen är god för närmare 340 km/h och accelererar 0-100 km/h på 2,2 sekunder fick den finna sig i att lunka fram i vardagstempo. Vägarna var inte avspärrade men någon riktigt trafikstockning var det inte tal om då körningen skedde tidigt innan morogntrafiken tagit fart på allvar.

Mark Webber lotsades genom staden av åtta poliser. Tur det. Han hade svårt att uppfatta såväl trafiksignaler, cyklister som trottoarkanter. Webber beklagade sig även över att han hade svårt att se stadens sevärdheter på grund av usel runtomsikt.

Detta var alltså ingen uppvisning på tokvarv med däckrök utan delvis ett sätt att även uppmärksamma följebilen, Porsche Panamera 4 E-Hybrid

, som snart gör debut på andra sidan den engelska kanalen – på Parissalongen.På klippet ovan, publicerat av brittiska tidningen Autocar, syns även en filmbil. Vi kommer med andra ord säker få mer inblick i Webbers brottande med ratten i Londons rusningstrafik.

https://youtu.be/gQT00hBB9XA