Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Armin Hadzic / Porsche Carrera Cup Scandinavia

Porsche Carrera Cup Scandinavia får SM-status

Från och med nästa säsong får Porsche Carrera Cup Scandinavia SM-status i och med att Svenska bilsportförbundet väcker liv i Svenska Mästerskapen för GT-bilar.

Sveriges hetaste racingserie – Porsche Carrera Cup Scandinavia – uppmärksammas av Svenska Bilsportförbundet, SBF, genom att ge serien SM-status från och med 2022 års säsong. SBF har nämligen valt att svensk GT-racing åter ska få ett eget mästerskap. Så från och med nästa år kör Porsche Carrera Cup Scandinavia-förarna i jakt på SM-medaljer.

– Det är mycket positivt att Förbundsstyrelsen tagit beslut att återuppväcka det vilande SM-tecknet i racingklassen GT från nästa år och tilldela detta Porsche Carrera Cup Scandinavia. Detta innebär att vi nu har SM-status i alla de tre huvudkategorierna – GT, Formel (JSM) och Touring Car. Porsche Carrera Cup har under drygt 15 år drivits målmedvetet och uppfyller med råge Racingutskottets kriterier för SM-status, säger Claes Elofsson, ​ordförande i Svensk Bilsports Racingutskott.

Beslutet om att ge Porsche Carrera Cup Scandinavia, som drivs av Porsche Sverige i samarbete med Porsche Motorsport, SM-status gäller inledningsvis fram till och med 2024, med möjlighet till eventuell förlängning.

– Porsche Carrera Cup Scandinavia är ett starkt mästerskap som i år genomför sin 18:e säsong. Serien har haft en exceptionell utveckling sportsligt och medialt samt är väl integrerad med bilaffären. Det tillhör den allra högsta nivån av samtliga våra mästerskap. Tack till Svenska bilsportförbundet för det förtroende ni visar, säger Michael Dreiser på Porsche Motorsport.

– Vi är hedrade. Svenska bilsportförbundets beslut att tilldela Porsche Carrera Cup Scandinavia officiell status som Svenska Mästerskapen för GT-bilar är ett erkännande av mästerskapets utveckling och dess ställning inom motorsporten, säger Raine Wermelin, direktör för Porsche Sverige.

Förutom SM-status genomgår Porsche Carrera Cup Scandinavia en rad andra intressanta förändringar inför nästa säsong. Janne Blomqvist berättar mer om dessa på PolePosition.