Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche vill till Formel 1

Både Formel E och Formel 1 finns i planerna för Porsche i motorsportsammanhang.

I somras kunde vi berätta att Porsche lämnar sportbilsracing till förmån för den helt eldrivna serien Formel E dit en mängd biltillverkare strömmat (förlåt) som exempelvis BMW, Mercedes och Jaguar. För den som fortfarande sitter och surar över det beslutet kommer goda nyheter. Porsches ekonomichef Lutz Meschke har nämligen berättat för Autosport att man överväger att ta sig an kungaklassen Formel 1 och då agera motorleverantör.

Ett eventuellt inträde är endast aktuellt efter att 2021 års reglemente trätt i kraft som bland annat innebär enklare och billigare motorer. Lutz Meschke understryker att Formel E är rätt plats att vara på för Porsche just nu men att Formel 1 alltid är att tänka på. Framtida V6-motorer med dubbelturbo skulle passa Porsche bra, menar han.

Senast Porsche var med i Formel 1 var 1991 då man levererade motorer till Footwork. Efter sex lopp vände sig stallet till Cosworth efter att ha misslyckats med att sig i mål och ibland inte ens kvalat in med Porsches motorer. Bättre gick det under 1980-talet då McLaren körde med Porsches motorer om än omdöpta till TAG.