Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mediaempire

Prins Carl Philip kör STCC 2013 för Volvo Polestar Racing

Prins Carl Philip byter ut BMW M3 till Volvo S60 när han byter klass från Swedish GT till STCC 2013. Han byter därmed stallkamrat. Från ”Flash” till bland annat Fredrik Ekblom och Thed Björk i Volvo Polestar Racing.

– Jag är oerhört glad och förväntansfull inför den här nya satsningen. Det här blir definitivt den största utmaningen hittills i min racingkarriär, säger prins Carl Philip.

 Prinsen fortsätter alltså sin racingkarriär genom att ta steget upp till svensk motorsports kungaklass som från och med nästa år heter STCC – Elitserien i Racing. Där ska han köra en Volvo S60 för teamet Volvo Polestar Racing. Han får namnkunniga stallkamrater: Fredrik Ekblom, Thed Björk, Robert Dahlgren och Linus Ohlsson. Ett team på totalt fem förare och fem bilar nu när prinsen har värvats.

 – Vår hemmamarknad och motorsport är två hjärtefrågor för oss. Därför är vi mycket glada att kunna utöka vår satsning i STCC tillsammans med prins Carl Philip, säger Derek Crabb, motorsportdirektör på Volvo Personvagnar.

 Inom Volvo Polestar Racing har man lagt upp en flerårig satsning där planen är att låta prinsen utvecklas än mer som tävlingsförare mot den absoluta eliten av racingförare i Sverige.

 – Det är inspirerande att se hur seriös prins Carl Philip är med detta och vi tror att Volvo Polestar kan hjälpa honom att ta nästa steg upp i sin förarkarriär. Den utveckling som han har gjort hittills är imponerande, speciellt med tanke på hur sent han började jämfört med de förare han tävlar mot som kört gokart sedan de var små, säger Christian Dahl, teamchef för Volvo Polestar Racing.

 Racingdebuten för prins Carl Philip skedde 2008 i Porsche Carrera Cup och han har sedan dess utvecklas stadigt som racingförare, senast med tävlande i Swedish GT 2012 där han slutade på fjärde plats i GTB-klassen.

 – Jag vill ge ett stort tack till Janne ”Flash” Nilsson och Flash Engineering för all hjälp under de tidigare säsongerna. Det har varit ovärderligt och har gett mig många fina minnen och upplevelser. Jag är tacksam över att Janne ville satsa på mig som oerfaren förare och att han hjälpte mig utvecklas inom motorsporten, en dröm som jag har haft sedan jag var liten. STCC och bilarna där blir helt nytt för mig och jag är ödmjuk inför uppgiften. Det finns inget tuffare mästerskap i Sverige och samtidigt som jag har respekt för det, så motiverar det mig oerhört, säger prins Carl Philip.

 Prins Carl Philips karriär på racingbanorna ser ut som följer:

• 2008 Porsche Carrera Cup – plats 27

• 2009 Porsche Carrera Cup – plats 15

• 2010 Porsche Carrera Cup – plats 11

• 2010 Porsche GT3 Endurance – plats 1

• 2011 Porsche Carrera Cup – plats 11

• 2012 Swedish GT GTB – plats 4

• 2013 STCC – Elitserien i Racing