070412_bmw_f1_team

Problem för BMW i F1

Den fina säsongsupptakten för BMW i Formel 1, trea i konstruktörs-VM, har orsakat interna problem som måste lösas före 2008.

Problemet är att de har för bra förare! Nick Heidfeld har gjort en stark säsongsöppning med två fjärdeplatser. Men Nick har bara kontrakt säsongen ut och det är allmänt känt att teamchefen Mario Thiessen vill ha in sin favorit Sebastian Vettel som förare bredvid den redan kontrakterade Robert Kubica för 2008. 

Dock har BMW en option på Heidfeld för 2008 och fortsätter han som han börjat vore det tjänstefel att inte lösa in denna. 

Vad ska man då göra med Vettel? Möjligheten finns att låna ut honom för en säsong, men det är långt ifrån säkert att något team vill ta honom bara för att efter ett år låta den förmodade guldkalven löpa igen. För att ytterligare spetsa till det började ryktena tidigt florera om att Nick Heidfeld uppvaktas av Toyota. Mario Thiessen säger i en intervju till autosport.com att: ”Om mitt enda problem är att jag har tre snabba förare, då är jag en lycklig man”.