Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: South Side Agency / © South Side Agency - Daniel

PWR Racing missnöjda med ”orättvis” straffvikt i STCC

PWR Racing Seat Dealer Team fick 30 kilos straffvikt, tillsammans med Ford-teamet Brovallen Design, till STCC-premiären i Skövde förra helgen då de inte testat de nya bilarna i vindtunnel.

Viktändringen kallar föraren och team-delägaren Daniel Haglöf orättvis.

– Jag är besviken över mästerskapets beslut, säger Haglöf. De godkände oss att göra ett test på ett flygfält och sedan bad de oss göra ett vindtunneltest, men sedan kom vi hit och helt utan varning fick vi 30 kilo extra som jag tycker är orättvist. Jag tror det handlar om påtryckningar från de andra teamen för att de är rädda för vår potential.

Beslutet togs efter påtryckningar från Polestar Cyan Racing som kommer att låta PWR Racing och Brovallen Design använda Volvos vindtunnel för att bekräfta CV-värdena på de båda bilarna.

– Seat och Ford har fått 30 kilo då de inte varit i vindtunneln. Det är ingen stor grej, men vi var tvungna att göra det ändå och de gör sitt test innan Mantorp, säger Jonas Lundin, vd för STCC AB.

– Volvo blev lite spända. De var däremot inte så oroliga innan de hörde om Kristoffersson och Wirdheim, fortsatte Lundin.

– Alla bilarna är lika, det är bara karosserna som skiljer. De har ett reglemente att bygga efter så man kan inte göra så stora skillnader i aerodynamiken, det kommer inte handla om något som en halvsekund.

Då vikten kanske störde PWR Racing hade teamet problem med väghållning och bromsar för samtliga tre bilar under helgen där Kristoffersson tog bästa resultaten med en fjärde och femteplats och ligger på femte plats i mästerskapet.

– Vi har mycket arbete att göra med strukturen, säger Haglöf. Vi har satt samman allt på väldigt kort tid och vi behöver ta det till nästa nivå. Vi får se om vi kan göra det på den korta tid vi har. Vi har några av de bästa förarna i mästerskapet och bra ingenjörer, men vi kunde inte utnyttja det. De 30 kilona vi fick för att inte testat bilarna i vindtunneln hjälper givetvis inte, men vi kan inte skylla allt på det.