Foto: STCC - Daniel Ahlgren

PWR Racing satsar på två bilar i STCC 2014

PWR Racing satsar på att driva två bilar i Scandinavian Touring Car Championship 2014.

– Tittar man på hur det har sett ut i år är det nödvändigt med en bil till för att kunna hämta in mer data, säger förare och teamchef Daniel Haglöf.

Teknikens Värld

Haglöf körde en Saab 9-3 för PWR Racing under årets säsong och slutade på nionde plats totalt med en tredjeplats som bästa resultat.

– Vi har tagit ett stort steg framåt i år jämfört med fjolåret. På de flesta punkter där vi behövde förbättra oss har vi gjort det och vi har en fantastiskt bra stämning i teamet, säger Haglöf.

Expansionen till två bilar menar Haglöf skulle hjälpa teamet att konkurrera med storteamen Volvo och BMW vad gäller inställningar på bilarna.

– Vi hittade oftast inte rätt inställningar förrän till racet – med en bil till hade varit med redan i kvalen och det hade gjort stor skillnad för resultaten, säger Haglöf.

Medan ambitionen är att expandera till två bilar nästa år är inte alla detaljer satta ännu.

– Det gäller att skapa stabilitet och kontinuitet i verksamheten innan man kan ta på sig de stora projekten. Vi har en bra modell runt vår satsning. Det gäller att bygga bra relationer med sponsorerna och där har vi lyckats bra. Nu är vi redo att ta nästa steg i utvecklingen, säger Haglöf.

Rykten har cirkulerat under hösten att PWR Racing ska byta märke till nästa år där Kia har nämnts.