Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080526-adrian-sutil-kimi
080526-adrian-sutil-kimi
080526-adrian-sutil-kimi
080526-adrian-sutil-kimi

Räikkönen ber Sutil om ursäkt

Force India-föraren Adrian Sutil var på väg mot sin bästa placering någonsin i Monacos GP i går, men det slutade till sist med att han fick avbryta tävlingen efter att Kimi Räikkönen kört in i honom bara några minuter innan målgång. Nu ber finländaren tysken om ursäkt.

Regnet under gårdagens GP-tävling i Monaco passade Force Indias bilar väl, i synnerhet tysken Adrian Sutil körde riktigt bra och plockade snabbaste varvtid flertalet gånger. När det återstod så lite som mindre än tio minuter kvar av tävlingen och säkerhetsbilen precis släppt fältet för andra gången, så gled Kimi Räikkönen rakt in i bakändan på Sutils bil efter att ha tappat kontrollen bakom ratten.

Enligt uppgifter har Force India lämnat in en protest mot Räikkönens, enligt dem, vårdslösa körning. De hoppas på någon form av bestraffning som följd.

Mike Gascoyne, teknisk chef hos Force India, fördömde Räikkönens uppförande på banan, enligt planetf1.com.

Enligt finska tidningen Iltalehti har Räikkönen nu bett Sutil om ursäkt för det inträffade.

– Jag är ledsen för hans och stallets skull. Det är troligen inte allt för ofta som de kommer att få chansen att ta en fjärdeplats här på Monaco. Bromsarna låste sig och jag hade ingenstans att ta vägen, och det gick inte att sakta ner heller. Olyckligtvis träffade jag honom, sa finländaren dagen efter loppet.

Adrian Sutil har accepterat ursäkten men är så klart nedstämd. Håller bara bilen inför kommande lopp så lär han få fler chanser att visa upp sin begåvning på banan.

– Kimi är en god idrottsman och en enormt skicklig förare. Kollisionen var en olycka och det kunde ha hänt vem som helst, berättade Sutil för Reuters och verkar alltså inte dela Gascoynes inställning till det hela.

Läs mer