Räikkönen i världens snabbaste berg- och dalbana – lika uttråkad ut som alltid

Vem som helst skulle dra på världens största leende på läpparna om världens snabbaste berg- och dalbana står på menyn. Men inte Kimi Räikkönen.

https://youtu.be/XAz54LLCDEs

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Förvisso vet vi inte om Kimi Räikkönen gillar berg- och dalbanor så värst mycket, men i och med att han kliver ned i världens snabbaste så bör han inte vara helt ovän med den typen av åkattraktion.

Ferraris Formel 1-stjärnor Kimi Räikkönen och Fernando Alonso fick i helgen chansen att åka världens snabbaste berg- och dalbana, den på Ferrari World i Abu Dhabi. Deras åktur filmades och som vi ser skrattar och ler Fernando Alonso mest hela tiden. Han passar även på att vinka och sträcka upp armarna.

Bredvid honom sitter mannen som är berömd för att aldrig gymnastisera sina mungipor. Kimi Räkkönen ser lika uttråkad ut som han alltid gör. Även om vi tycker oss notera ett litet, litet smil när han kliver ur vagnen efter åkturen.

Inget kan imponera på världens snabbaste finländare, åtminstone ger hans utsida sken av det.

Berg- och dalbanan på Ferrari World i Abu Dhabi gör 0-100 km/h på 2,0 sekunder och toppfarten på 240 km/h nås efter 4,9 sekunder. Den utsätter passagerarna för krafter på upp till 1,7 g. Skyddsglasögon är ett måste för att få åka med.