Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Rally Sweden blir av – men med färre sträckor

Rally Sweden 2016 kommer att köras, det beslutade tävlingens ledning i dag efter att ha granskat vägsträckornas underlag i kombination med väderprognoser. Men det blir en kortare variant som körs i år.

Många har nervöst följt de senaste dagarnas väderprognoser för Värmland. Ska plusgraderna hålla i sig och omöjliggöra Rally Sweden årgång 2016? Två gånger tidigare har rallyt ställts in, en av de gångerna, 1990, var det på grund av det milda vädret.

Men årgång 2016 kommer med största sannolikhet inte att ställas in. Tävlingsledningen har i dag meddelat att man kommer att köra årets rally men i förändrad form. Man har tvingats till att helt ta bort den historiska klassen samtidigt som vissa delsträckor har fått stryka på foten. De sträckor som inte ingår i 2016 års upplaga av det klassiska, svenska vinterrallyt är Kirkenär, Hagforssprinten och Färjestadstravet.

Prognoserna säger att det ska bli minusgrader på torsdag och över helgen. Om det inte blir så kan det dock komma att bli än större förändringar.