Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Red Bull Content Pool Team

Rally Sweden får förlängt VM-kontrakt

Glada nyheter för alla svenskar som vill njuta av rally av stora mått på hemmaplan. Rally Sweden har nämligen fått förlängd VM-status med tre år.

Sverige kommer att ha en plats i WRC-kalendern även de kommande tre åren – 2020, 2021 och 2022. Detta står klart sedan organisationen bakom Rally Sweden, som i folkmun inte sällan fortfarande kallas Svenska Rallyt, och WRC Promoter enats om villkoren efter en längre tids förhandling. På förhand har det inte varit helt gjutet att Sverige skulle få behålla VM-rallyts förmodligen mest uppskattade vinterrallydeltävling, länderna som vill in i VM-cirkusen är många, inte minst Kanada som också vill arrangera en deltävling i vinterföre.

– Vår ambition har hela tiden varit att teckna ett nytt treårsavtal och nu är vi äntligen där. Alla som brinner och kämpar tillsammans med oss bär en viktig del i detta och jag vill rikta ett stort tack till hela vår organisation och våra funktionärer, våra offentliga och privata samarbetspartners och framförallt våra besökare och fans, säger Rally Swedens vd Glenn Olsson.

Senaste vinnare av Rally Sweden är estländaren Ott Tänak. Han korsade mållinjen först av alla i sin Toyota Yaris i februari i år.Senaste vinnare av Rally Sweden är estländaren Ott Tänak. Han korsade mållinjen först av alla i sin Toyota Yaris i februari i år.Senaste vinnare av Rally Sweden är estländaren Ott Tänak. Han korsade mållinjen först av alla i sin Toyota Yaris i februari i år.
Senaste vinnare av Rally Sweden är estländaren Ott Tänak. Han korsade mållinjen först av alla i sin Toyota Yaris i februari i år.

– Jag är väldigt nöjd över att vi har nått en överenskommelse där rally-VM fortsätter att återkomma till Sverige och Norge. Kombinationen av dynamiska WRC-bilar och moln av uppriven snö och is ger spektakulära actionbilder och unika sportsliga utmaningar till WRC. Värmland har visat sig vara en utmärkt värdregion och vi uppskattar verkligen den support som finns för rally-VM både från fans och media i Sverige, säger WRC Promoters vd Oliver Ciesla.

Rally Sweden kommer fram till 2021 att visas i SVT som redan köpt de nationella rättigheterna för rally-VM.

Den svenska VM-deltävlingen klassas som Sveriges största sportarrangemang med 200 000 besökare på plats och runt 100 miljoner tittare bänkade i TV-soffor runt om i världen.