Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: @World / Red Bull Content Pool

Rallycross-VM hotas av nedläggning

Petter Solberg säger att planerna på elbilar i rallycross från 2021 måste cementeras snart annars drar sig Volkswagen ur rallycrossen redan nästa år.

Audi och Peugeot har redan dragit sig ur VM i rallycross vilket lämnar Volkswagen Motorsport som enda fabriksteam kvar i serien. Men för att de ska stanna kvar fram till 2021 måste arrangerande IMG säkerställa att det blir EWRX för enbart eldrivna bilar.

I dag är det bara Volkswagen som har sagt att de ska köra men för att det ska bli något krävs att tre biltillverkare garanterar att de ska köra.

Deadline är 29 mars 2019 men biltillverkarna måste ta beslut tidigare, redan innan jul för att budgeten ska kunna säkras.

Ford säger sig vara intresserade och OMSE:s vd Andreas Eriksson för diskussioner med dem. Men ytterligare en måste till, annars drar Volkswagen in stöttningen av PSRX vilket innebär att både Petter Solberg och Johan Kristoffersson i så fall står utan jobb och bilar. Och VM-serien läggs med största sannolikhet ner vilket vore väldigt trist.