Rekordhoppet som gick fruktansvärt fel

I denna film får vi se våghalsen Guerlain Chicherit försöka sig på världens längsta ramphopp med bil. Men det går fel – oerhört fel.

https://youtu.be/HWOANXNGrZc

Vi har tidigare skrivit om fransmannen Guerlain Chicherit som inte bara är en proffsskidåkare och Dakarrally-förare utan också en våghals bakom ratten. Senast vi skrev om honom var när han hade genomfört 

världens första backflip med bil utan yttre hjälp.

Nu är det dags att skriva ytterligare några rader om honom, dock inte efter ett lyckat hopp. Tvärtom.

GoPro, de som gör actionkamerorna som fästs på allt och alla nuförtiden, har i dagarna släppt filmen som spelades in i franska Alperna 16 mars i år. Guerlain Chicherit skulle den dagen slå Tanner Fousts rekordhopp från ramp. Fousts rekord ligger på 101,19 meter. Chicherit hade tänkt slå till med 110 meter.

Förberedelserna var goda förutom att Guerlain Chicherit hade en dålig känsla när han vaknade på morgonen, vilket han också meddelade sin fru. Men trots magkänslan gav han sig på hoppet och i filmen nedan får vi se hur det inte var tänkt att gå.

Det är en rejäl rullning och smäll Guerlain Chicherit får vara med om i vad som tyvärr blev ett rekordförsök, inte ett rekordhopp.

Filmen är lång och själva kraschen börjar strax efter sjuminutersmarkeringen.