Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060201_renault
060201_renault
060201_renault
060201_renault Foto: Renault

Renault fortsätter med F1 efter 2006

Renault kommer inte att sluta med Formel 1 efter 2006. Det förkunnade Carlos Ghosn, Renaults President, på en presskonferens under tisdagen. - Så länge vi ligger i topp kommer vi fortsätta, sa han.

Det har gått många rykten om att Renault skulle dra sig ur Formel 1 efter 2006, då även Fernando Alonso lämnar stallet. Det kommer inte att ske säger Renaults president Carlos Ghson. Mannen som kalls 7/11 efter sina arbetstider är en känd pengasparare och gillar inte motorsport. Vid en presskonferens i Monaco förkunnade Ghosn, via video, att så länge Renault fortsätter att ligga i topp blir de kvar i F1. Han menade att det (F1) ger så mycket tillbaka till företaget i form av PR att investeringen är värd det. Framförallt när nu F1 hamnat i världsdelar där Renault inte är så välkända. Teamchefen Flavio Briatore gick till hård attack på den franska pressen som han menat spritt ut falska rykten.

– Fransk press vill bara ha en fransk förare hos oss. Men vi vill vara lika starka som våra bästa motståndare och då måste vi välja det bästa förarmaterialet, inte efter nationalitet..

– Alla utom den franska pressen verkar förstå det. Ni kanske borde söka nytt jobb, avslutade Briatore!