Renault ställer upp i rallycross-VM 2018

Guerlain Chicherit tillsammans med Prodrive presenterade i dag Renault Mégane RX. Tillsammans ställer de upp i rallycross-VM 2018.

Det är Guerlain Chicherit tillsammans med det klassiska motorsportföretaget Prodrive som utvecklar den nya rallycrossbilen, Renault Mégane RX. Prodrive har bland annat vunnit rally-VM och klassiska Le Mans.

Bilen baseras på Renault Megane IV och designas från grunden av Prodrive, i deras fabrik i Storbritannien. De kommer även utveckla en turboladdad tvålitersmotor.

Själva bilen presenteras officiellt under den franska deltävlingen i rallycross, i Lohéac (1-3 september). De kommer även delta i utvalda deltävlingar i rallycross under 2017 och kommer även ha ett gediget testprogram inför 2018.

Guerlain Chicherit är en före detta proffsskidåkare men har även deltagit ett flertal gånger i Dakarrallyt. 2015 och 2016 var han med i några deltävlingar av rallycross-VM. Han är den ena föraren, vem den andra Renault-föraren nästa år oklart.

– Jag är otroligt glad att få jobba med killarna från Prodrive och få bygga vad som varit en dröm sedan länge. Jag vet att med rätt team och med det stöd vi har, kommer vi kunna producera en bil som verkligen påverkar depån. Jag litar fullständigt på att Prodrive producerar den bästa bilen och är ivrig att få visa upp mitt varumärke och mina partners för mästerskapet 2018, säger Guerlain Chicherit.

Även ordföranden för Prodrive, David Richards, är förväntansfull.

– Det har länge varit vår ambition att få tävla i FIA World Rallycross Championship. Det är den snabbast växande motorsportserien i världen och ger oss möjligheten att använda all vår ingenjörserfarenhet att skapa en bil som är kapabel att vinna världsmästerskapet. Guerlain är uppenbarligen en väldigt talangfull förare och vi ser fram emot att arbeta med honom och utveckla en racerbil som både han och Renault kommer vara stolta över, säger David Richards.