Foto: Volvo Polestar Racing

Revansch för Volvo i Tasmanien

Efter en tung inledning på V8 Supercars-helgen i Tasmanien fick Volvo Polestar Racing-föraren Scott McLaughlin revansch i sista tävlingen där han klättrade sju platser i mästerskapet.

Teknikens Värld

Nyzeeländaren startade elva men lyckades ta sig upp till sjunde plats och säkrade viktiga poäng till mästerskapet då helgens sista tävling ger mer poäng. Poängen tog McLaughlin från 20:e till 13:e plats i mästerskapet.

– Jag fick en riktigt bra start och teamet gav mig en utmärkt strategi som gjorde att jag kunde klättra upp till sjunde plats. Nu lägger vi de här tävlingarna bakom oss och vi har en månad att lista ut vad som gått fel hittills. Jag ser fram emot Perth där vi segrade senast och jag ser verkligen att vi kan komma tillbaka i mästerskapet, säger McLaughlin.

Segrade i tävlingen gjorde regerande mästaren Jamie Whincup som även tog över mästerskapsledningen från teamkompisen Craig Lowndes.

Lowndes startade från pole position men gjorde en dålig start och gick jämsides med Ford-föraren David Reynolnds in i första kurvan. De båda slog samman, något som resulterade i att Reynolds snurrade och Lowndes fick en drive through-bestraffning.

McLaughlins teamkompis David Wall hade en tung tävling och bröt på första varvet på grund av tekniska problem.

V8 Supercars går in i ett uppehåll på fem veckor och fortsätter den tredje maj på Barbagallo Raceway.

Resultat - Topp 5

1 Jamie Whincup Holden Commodore 84 varv

2 Chaz Mostert Ford Falcon +3.4950

3 Shane Van Gisbergen Holden Commodore +15.3625

4 Garth Tander Holden Commodore +15.9772

5 Mark Winterbottom Ford Falcon +24.5464

7 Scott McLaughlin Volvo S60 +28.0371

DNF David Wall Volvo S60