Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Richard Branson reservförare i Formel E

Det drar ihop sig till premiär för Formel E i New York. Men när reservsitsen hos DS Virgin Racing team står tom anmäler sig ägaren till uppdraget.

Att Formel E är en racingserie att ta på allvar har vi nu förstått, kanske än mer i år när vi har en svensk i serien i form av Felix Rosenqvist att följa.

Men hur påfrestande är det att köra en eldriven formelbil egentligen? Ja, den frågan ställer man sig lätt nu när det står klart att Richard Branson anmäler sig som reservförare hos DS Virgin Racing team under deltävlingen som körs i New York 15-16 juli.

Richard Branson må vara duktig på mycket, 1971 öppnade han en skivbutik i London och i dag omfattar hans Virgin-koncern omkring 400 företag i en mängd branscher, bland annat just racing och tidigare nämnda Formel E-stall. Han har tidigare försökt att slå rekord både i luften och till sjöss men han är trots allt snart 67 år…

Orsaken är att man har stuvat om på förarfronten inför loppen i New York (det körs två) i stallet. Den officiella reservföraren Alex Lynn hoppar in i stället för Jose Maria Lopez som har fått förhinder och när det stod klart att reservstolen var tom erbjöd sig Richard Branson att ta platsen, han skulle ju ändå till tävlingen.

Det hela är att betrakta som ett PR-trick men i Richard Bransons Twitter-flöde kan vi se ytterligare en färdighet han har – i Photoshop.