Richard Göransson krasch Nürburgring

Richard Göransson kraschar på Nürburgrings nordslinga

Under helgen hölls testdagar inför VLN-serien på Nürburgrings nordslinga, under lördagseftermiddagen gick det allt annat än bra för Göransson.

För en tid sedan rapporterade vi att örebroaren Richard Göransson, som tidigare tävlat med BMW, byter team till Rowe Racing och kör Mercedes SLS AMG GT3. Under helgen kördes träningslopp på Nürburgrings nordslinga och allt var guld och gröna skogar tills regn och brist på varningsflaggor gjorde att Göransson åkte av.

Göransson kommer i full fart längs Quiddelbacher Höhe som leder upp till ett krön och vidare in i högerkurvan Flugplatz. Vid ingången gör den våta vägbanan att det släpper för Göransson och han kraschar och kanar över räcket i 175 km/h. Som genom ett under skadades varken Göransson, flaggvakten eller någon åskådare.

Däremot är bilen illa medfaren och mekanikerna har ett digert jobb framför sig. Detta är Göranssons första stora krasch på Nürburgrings nordslinga och vi hoppas verkligen att han inte får några men efter kraschen.

I fjol blev Richard Göransson tvåa i 24-timmarsloppet på banan och i år är siktet inställt på seger. Den 11 maj går Teknikens Världs bandag av stapeln och Richard Göransson kommer att vara på plats.

https://youtu.be/OlI68j2xdA8?width=575&height=353