061213_göransson

Richard Göransson på väg mot WTCC!

Det är kraftig turbulens i STCC-teamen i dessa dagar. Strax efter att Fredrik Ekblom gått från Audi till BMW får vi veta att Richard Göransson har ett konkret anbud om att köra i WTCC för BMW!

Budet konfirmeras av både Richard Göransson och hans nuvarande arbetsgivare Jan "Flash" Nilsson.

- Richard har ett erbjudande, det vet jag, säger "Flash". Och jag tänker inte stå i vägen om han vill söka lyckan i WTCC.

Richard Göransson:

- Ja, det finns ett bud, men jag har inte tagit ställning till det ännu.

När måste du göra det?

- Ganska snart, säger Richard Göransson.

Vilket av BMW-teamen i WTCC det handlar om vill Richard Göransson inte avslöja, men vår källa säger att det är ett av toppteamen.

Det kan ju tyckas att det inte är något att fundera över att köra WTCC i stället för STCC, men en viktig fråga är förstås ekonomin. Det vill säga om Göransson måste ta med sig en stor sponsorsumma eller om han rent av får betalt eller åtminstonde får köra gratis.

Om Richard Göransson går till WTCC blir det plötsligt två stolar lediga i två av toppteamen i STCC. En hos Flash Engineering och en i KMS-Audi efter Fredrik Ekblom.

KMS-basen Tommy Kristoffersson:

- Jag kan inte säga något förrän Audi Motorsport bestämt hur de vill ha det i DTM. Skulle det bli så att de väljer Thed Björk har jag två tomma förarstolar. Men det finns en plan även för det, även om jag gärna såg att Björk blev kvar.