Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rickard Rydell lägger hjälmen på hyllan

Tidigare BTCC-mästaren Rickard Rydell har beslutat att lägga racinghjälmen på hyllan för gott inför säsongen 2016.

– Jag har bestämt mig för att inte tävla 2016 och samtidigt sluta helt som racerförare, säger Rydell.

48-åringen körde utvalda WTCC-tävlingar för Nika Racing förra året och har ett imponerande racing-CV.

Hans stora framgång kom 1998 med Volvo där han säkrade BTCC-titeln i en av de tuffaste säsongerna någonsin. Det året tog han även segern i klassiska Bathurst 1000-tävlingen i Australien med Jim Richards.

Svensken doppade även tån framgångsrikt i GT-racing och tog GT1-klassegern i Le Mans 24-timmars 2007 med Aston Martin. Hans sista stora titel kom 2011 när han säkrade STCC-titeln för Chevrolet.

– Under 20 år i följd hade jag kontrakt med en biltillverkare. Det är få racerförare förunnat att representera märken som Toyota, Volvo, Seat och Aston Martin i stora mästerskap och tävlingar. Sen var det också kul att efter 21 säsonger i internationell racing komma hem till Sverige och STCC, säger Rydell.

Rydell kommer istället att fokusera sitt arbete på rollen som förarcoach åt svenska GP2-föraren Gustav Malja och att kommentera motorsport för Viasat Motor.

– Det har varit fantastiska år som förare. Nu kan jag se fram emot andra projekt och uppdrag både inom och utanför motorsporten! säger Rydell.