Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Rickard Rydell
Rickard Rydell
Rickard Rydell
Rickard Rydell Foto: Honda Racing team Sweden

Rickard Rydell tillbaka i WTCC

Det är aldrig för sent! 46-årige Rickard Rydell gör comeback i WTCC och gör det i ett svenskt team.

I dag avslöjades en välbevarad hemlighet på en presskonferens i Upplands Väsby. Rickard Rydell gör comeback.

 Rickard Rydell kommer att köra Honda Civic i WTCC och gör det för NIKA Racing som ägs av Nicklas Karlsson. Teamet stöttas av svenska Honda.

NIKA körde WTCC redan i fjol, då i Chevrolet och med samma bilmärke vann de STCC 2011, även då satt Rickard Rydell bakom ratten. 2012 blev Rickard Rydell tvåa i STCC efter en nagelbitande final på Solvalla.

 Satsningen inleds under hösten med tester men det blir först 2015 som Rickard Rydell kommer att köra WTCC, och då i en helt ny Honda Civic i huvudklassen TC1 som innebär starkare motor och bättre marktryck än de äldre bilarna i WTCC.

 NIKA Racing kommer dock att köra större delen av årets säsong, men då i en fjolårsbil (TC2) med japanen Yukinori Taniguchi.

 När Rickard Rydell gör WTCC-comeback är han alltså 47 år.

 – Det ser jag inte som ett problem. Touringcars är inte så jobbigt som formelbil och har man bara motivationen och fystränar så fungerar det ganska långt upp i åldern. Gabriele Tarquini var för övrigt 49 år när han blev världsmästare, ler Rickard Rydell.

 – Det ska bli jättekul att få representera ett helsvenskt team i WTCC! För mig är det viktigt att kunna satsa helhjärtat på det jag tar mig an – och upplägget med Honda Racing team Sweden känns väldigt motiverande. WTCC är det tuffaste mästerskapet jag någonsin har kört – men det är också det roligaste och allra mest varierande. Att det nya TC1-reglementet samtidigt gjort bilarna snabbare än någonsin, med både starkare motorer och bättre chassin, innebär också att vi ställs inför en väldigt intressant teknisk utmaning. Jag ser verkligen fram emot att få komma igång med testerna under hösten, säger Rickard Rydell vidare.

Under året kommer Rickard Rydell att köra några långlopp i diverse klasser för att hålla körningen igång.

 I dagsläget är det aktuellt med WTCC för Rickard Rydell 2015 och 2016. Om teamet kommer att omfatta ytterligare en bil är inte klart.