Riskerar fängelse för F1-promenad

En brittisk man fick för sig att gå en promenad på Grand Prix-banan mitt under F1-loppet i Singapore i söndags. Nu har han åtalats och riskerar fängelse samt böter.

https://youtu.be/jSd0wO63fsM

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det är inte första gången i år som en åskådare väljer att kliva in på banan mitt under brinnande Formel 1-körning. Förra gången var det under träningen till Kinas Grand Prix i våras och nu senast var det i söndags under Singapores Grand Prix.

Söndagens incident, som vi ser i filmen ovan, inträffade när drygt halva loppet körts. Sebastian Vettel ropade över radion att en man var inne och gick på banan. Kamerorna fångade mannen på bild när han gick längs med räcket medan bilarna for förbi. Han klev efter sin promenad genom stängslet och upp på läktaren igen.

Mannen, som kommer från Storbritannien, har nu åtalats för att ha begått en ”huvudlös handling”. Han riskerar fängelse i upp till sex månader samt böter på ungefär 15 000 kronor.

Man kan ju också undra hur det är med säkerheten i Kina och i Singapore då det inte verkar vara speciellt svårt för åskådare att ta sig ut på banan.