Foto: WTCC

ROAL byter från BMW till Chevrolet för Coronel och Chilton

ROAL Motorsport har efter tolv års tävlan med BMW bytt bilmärke till Chevrolet inför WTCC-säsongen 2014. Stallet kommer att tävla med två RML-byggda Chevrolet Cruze för Tom Coronel och Tom Chilton.

Teknikens Värld

Medan teamet byter till Chevrolet kommer de fortfarande att ha koppling till BMW. Men då BMW inte kommer att bygga en ny 3-serie till nya TC1-reglementet hade teamet inget annat val för att kunna fortsätta i WTCC.

– Vi klipper inte våra långtgående band med BMW. Vi kommer att fortsätta att tävla med BMW i GT. Tyvärr utvecklar BMW ingen ny bil till WTCC och vi vill fortsätta i mästerskapet. Vi tror att den nya RML-byggda Chevrolet Cruzen kommer att ge oss en bra möjlighet att driva en konkurrenskraftig bil, säger teamchef Roberto Ravaglia.

Chilton slutade på femte plats i årets mästerskap medan Coronel blev tionde man och de båda ser fram emot att tävla tillsammans.

– Jag ser verkligen fram emot utmaningen att köra en snabbare bil med ett välrenommerat som ROAL. Coronel är en god vän och jag tror att han kommer bli en bra teamkompis, säger Chilton.

– Det är bra att stanna med ett professionellt team som ROAL efter att ha varit bästa BMW-förare under de tre senaste åren för dem. Tom är en bra vän och vi hade bra kamper under årets säsong, så det ska bli trevligt att ha honom som teamkompis, säger Coronel.