Robert Dahlgren gör comeback i STCC – kör för Polestar Cyan Racing

Polestar Cyan Racings STCC-föraruppsättning för 2016 är nu komplett. Robert Dahlgren kommer tillbaka och kör en av teamets två Volvo S60 Polestar-tävlingsbilar. Prins Carl Philip Bernadotte kör den andra.

Nu är det officiellt vilka två förare som ska köra för Polestar Cyan Racing i STCC 2016. Sedan tidigare är det känt att prins Carl Philip fortsätter och nu är det även känt att hans teamkamrat blir Robert Dahlgren som med andra ord gör STCC-comeback. Och han har högt ställda mål.

– Jag är här för att ta titeln, det är mitt enda mål för 2016-säsongen. Jag har ouppklarade ärenden i STCC och jag är glad att få bästa möjliga förutsättningar att slåss om titeln med Polestar Cyan Racing, säger Roberth Dahlgren.

– Vi är mycket glada att tillkännage Robert till vår titelutmaning i STCC 2016. Robert har jobbat med oss sedan 2004 och med honom får vi inte bara en hög nivå i en av bilarna, vi får ett viktigt bidrag till hela teamet. Vi kan lita på hans erfarenhet och förmåga igen 2016, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar, Volvo Cars prestandamärke (sedan övertagandet tidigare i somras).

Robert Dahlgren körde i V8 Supercars under 2014. Foto: V8 Supercars

36-årige Robert Dahlgren har tävlat för Volvo i olika sammanhang sedan 2004, framför allt i STCC. Tre gånger har han slutat på andra plats. 2010 vann han dessutom Scandinavian Touring Car Cup, en standardvagnscup som avgjordes i fyra deltävlingar, två i Sverige och två i Danmark.

2014 testade han lyckan ”down under” när han för Volvo Polestar Racing tog sig an en helt ny klass, nämligen V8 Supercars. Hans bästa placering under det året blev en 13:e plats.

Inför 2015 drog han sig tillbaka från det australiensiska standardvagnsmästerskapet och fokuserade i stället på att vara med vid utvecklingen av Volvos WTCC-bil som det ska tävlas med världen under 2016. Han kommer framöver fortsatt att vara en del av WTCC-utvecklingsteamet, samtidigt som han är med vid utvecklingen av Volvos kommande prestandabilar, bland annat nya Volvo S90 och V90 Polestar.

Dahlgrens första STCC-tävling blir i Skövde den 1 maj nästa år. Hela STCC-kalendern för 2016 ser du här.

Innan årets slut kommer Polestar Cyan Racing att presentera de två förare som ska ratta teamets WTCC-bilar.