Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080526-stcc-göteborg080526-stcc-göteborg080526-stcc-göteborg
080526-stcc-göteborg

Robert Dahlgren känner blodsmak!

Om bara några veckor är det dags för STCC att köra i Göteborg. Stadsbanan börjar ta form och har inspekterats av Robert Dahlgren. Volvoföraren är entusiastisk!

– Om vi fightats utan handskar tidigare så åker knogjärnen fram nu, säger Robert.

Över 20 000 biljetter är sålda på förhand och nedräkningen har börjat. 13-14 juni körs Sveriges första STCC-stadslopp i Göteborg. Banan är i stort sett klar och inspekteras dagligen av stridsklara förare. Senast i raden är Robert Dahlgren som kokade efter sitt besök.

– Nu förstår man verkligen vad som är på gång. Det här kommer att vara den ballaste bana som jag någonsin kört på, säger han. Här gäller det att vara iskall och ha riktigt stora balls.

Banan är klar sent vilket gör att det inte finns det referensmaterial som förarna är vana vid.

– Vanligtvis om man kommer till en bana som man inte kört på tidigare så matar man igenom timvis av videomaterial, pratar med folk som kört där, kollar igenom data och förbereder sig. Här finns inget sånt. Ingen har kört eller kommer att få köra på banan innan testet på fredagen. Det är en sak att lära sig en bana, men den här, puh, det blir något extra, säger Dahlgren.

– 20 vildhjärnor instängda i bur. Det blir ultimate fighting. Kurvorna och hörnen är dolda, banan är extremt snabb och det kommer att kännas som att bli instängd i en stor bur, ensam mot 20 vilda tjurar med blodsmak.

För att inte tala om hur det kan bli i Carrera Cup och Camaro Cup som har ännu fler startande. Bara att be en stilla bön att arrangörerna har vettiga verktyg att lyfta bort strandade bilar, annars är det fara värt att gul flagg kommer att vara hissad dagen lång.

Läs mer