Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Tony Welam

Robert Dahlgren kvalsnabbast i STCC-premiären

Volvo-föraren Robert Dahlgren var snabbast i kvalet inför morgondagens STCC-premiär på flygplatsbanan i Skövde.

Dahlgren gör comeback i STCC efter att ha tävlat i Australien 2014 och utvecklat bilar under fjolåret och kunde inte fått en bättre start på säsongen med mästerskapsledning då kvalet ger poäng.

– Detta är en start på säsongen som man drömmer om som racingförare. Jag har varit snabbast i alla pass och vi har bara gjort några mindre ändringar på bilen, jag längtar till tävlingarna i morgon, säger Dahlgren.

Dahlgren har en ny teamkompis i form av Scott McLaughlin som hoppar in för prinsen och nyzeeländaren, som vanligtvis tävlar för Volvo i V8 Supercars, imponerade genom att vara näst snabbast i Q1 och fjärde snabbast i Q2.

Dacia-föraren Mattias Andersson var den enda som kunde blanda sig i tätstriden med Volvo-förarna och var tredje snabbast i Q2 precis bakom Richard Göransson, som till årets säsong skrivit på för Polestar Cyan Racing.

Linus Ohlsson var femte snabbast i Q2 för Flash Engineering, teamet som gör comeback efter tre år borta från racingscenen.

Snabbast av SEAT-förarna i Q2 var Emma Kimiläinen på sjätte plats framför teamkollegorna Daniel Haglöf och Johan Kristoffersson. Samtliga PWR Racing-förare hade dock tekniska problem som gjorde att de tappade värdefull testtid, detta på grund av sent sammansatta bilar.

Endast tio bilar står på startlinjen i årets STCC-premiär, dock med fler förare som har chans att segra jämfört med förra året.

Årets första tävling startar 12:40 i morgon och sänds live på SVT Play.

Resultat

Q1 – Topp 5

1 Robert Dahlgren Volvo S60 49.479

2 Scott McLaughlin Volvo S60 +0.181

3 Richard Göransson Volvo S60 +0.296

4 Mattias Andersson Dacia SE +0.496

5 Daniel Haglöf SEAT León +0.676

Q2 – Topp 5

1 Robert Dahlgren Volvo S60 49.919

2 Richard Göransson Volvo S60 +0.152

3 Mattias Andersson Dacia SE +0.233

4 Scott McLaughlin Volvo S60 +0.336

5 Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.343