Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Polestar

Robert Dahlgren lämnar V8 Supercars

Volvo Polestar Racing-föraren Robert Dahlgren kommer att lämna V8 Supercars efter årets säsong och flytta tillbaka till Sverige för nya uppdrag.

Svensken bästa resultat i det australiska kom i Surfers Paradise förra månaden där han korsade mållinjen på 13:e plats. En tävling återstår av årets säsong med säsongsfinalen i Sydney om två veckor.

Efter att ha varit en del av utvecklingsprogrammet av den nya Volvo S60-tävlingsbilen tillsammans med GRM (partnern som Volvo och Polestar samarbetar med i Australien) för V8 Supercars kommer 34-åringen att arbeta med Volvo Polestar Racings europeiska uppdrag nästa år.

– Att ha varit involverad i en framgångsrik debutsäsong i V8 Supercars känns oerhört givande och jag är stolt att ha spelat en nyckelroll i utvecklingen av den nya bilen och motorn samt att föra samman GRM i Melbourne och Polestar i Göteborg, säger Dahlgren.

– Hela GRM-teamet och de australiska fansen har varit oerhört välkomnande för mig och min familj. V8 Supercars är utan tvekan ett av de bästa racingmästerskapen i världen och jag lämnar Australien med många glada minnen.

Dahlgren är den hittills enda kontrakterade föraren hos Polestar inför 2015 och rykten pekar honom mot det potentiella WTCC-programmet med Volvo Polestar Racing.

– Roberts resultat på banan är vad vi kunde förvänta oss med en ny bil, ny ingenjör och nya banor. Dock har han genomfört uppgifterna kring utvecklingsarbetet mellan Göteborg och Melbourne bättre än vi kunde förväntat oss. Nu behöver vi Robert på hemmaplan igen för kommande projekt, säger Christian Dahl.

Volvo Polestar Racing meddelar att de kommer avslöja föraruppställningen för V8 Supercars 2015 inom kort.