Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
El-rallycrossbilen som gör 0–100 på 1,4 sekunder!
2 AV 2

Robert Dahlgren ska försvara STCC-titeln med PWR Racings elbil

STCC går i år över till 100 procent eldrift. Regerande mästarteamet PWR Racing ska försöka försvara sin ställning med hjälp av Cupra Born och fyrfaldiga STCC-mästaren Robert Dahlgren.

Som vi berättade i fjol är STCC världens första nationella standardvagnsmästerskap att helt lämna förbränningsmotorer bakom sig och i stället tävla med enbart eldrift. I början av juli kommer vi alltså bara att få se elbilar när första starten går i Falkenberg.
En av förarna på startlinjen kommer regerande mästaren Roberth Dahlgren att vara. Han har kritat på för ytterligare en säsong med PWR Racing som han har en fin historik med – totalt fyra titlar (2017, 2019, 2021 samt 2022).

– Jag känner mig sjukt inspirerad av att få fortsatt förtroende från PWR Racing som jag trivs mycket bra med. Av de 17 STCC-säsonger jag kört är 2023 definitivt den jag ser fram emot mest. Jag har kört genom tre olika reglementen i STCC och det elektriska som införs i år är tveklöst det mest spännande. Bilarna kommer ställa oerhört höga krav på oss som förare samtidigt som det ger publiken mer underhållning. Som alltid i STCC är konkurrensen stenhård och det är svårt att sia om förväntningar på resultat, men jag kör aldrig för något annat än seger, säger Robert Dahlgren.

Robert Dahlgren ska försöka försvara sin titel från i fjol. Foto: PWR Racing

Dahlgren kommer att ratta en av teamets tre Cupra Born. Bilen är ännu inte helt färdigutvecklad men när den står klar inför årets säsong, som innehåller sex tävlingshelger, är elmotorerna redo att leverera 550 hästkrafter och skicka iväg bilen från stillastående till 100 km/h på under tre sekunder.

– Vi står framför den största och viktigaste förändringen någonsin för oss som team, för mästerskapet och för motorsporten totalt sett med elektrifieringen. Att ta klivet in i den nya eran tillsammans med Cupra och Skellefteå Kraft för att fortsatt inspirera till en klimatsmart omställning av hela samhället är något vi är oerhört glada och stolta över, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

1 AV 3
Foto: PWR Racing
2 AV 3
Foto: PWR Racing
3 AV 3
Foto: PWR Racing

Vilka två andra förare PWR Racing ska deltaga med i årets STCC-säsong meddelades senare.