Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PeO Kjellström

Robert Dahlgren STCC-mästare

Efter tretton år hos Volvo/Polestar utan ett enda SM-guld lyckades det till sist för Robert Dahlgren att bli mästare. Men inte i Volvo!

Förra året deklarerade Robert Dahlgren att han tävlat klart i STCC och för Volvo. Han skulle koncentrera sig på att sälja bilar hemma i Skellefteå.

Men det dröjde inte länge förrän han var tillbaka, men nu som förare åt Poker Wallenberg Racing i en Seat.

Säsongen inleddes lite skakigt men tog sig efterhand. Och då han hade en egen säkerhetsvakt i form av Daniel Haglöf i en annan Seat (som motade bort motståndet) var förutsättningarna inför säsongsavslutningen goda. Han ledde med 56 poäng före Fredrik Ekblom, Volkswagen, och det var 58 totalt att köra om.

Men Robert Dahlgren har snubblat på målsnöret förr och efter kvalet stod han bara som elfte bil. Detta efter att en annan bil åkt av och på det varvet satte Robert sin snabbaste tid. Inte tillåtet.

I helgens första STCC-heat kunde det lika gärna ha blivit nattsvart. Robert var inte involverad i, men ruggigt nära, en krasch som eliminerade tre bilar, men tråcklade sig förbi och när omstarten gick var han sexa. En placering han höll i mål och det räckte för SM-guld. Till slut!

Stort grattis till Robert Dahlgren för att äntligen ha fått lägga fingrarna på titeln!

 

Foto: Seat