Robin Larsson vann sin första VM-seger i RX

Det har varit på gång under hela säsongen och i årets final i Argentina tog Robin Larsson sin första VM-seger i rallycross. Petter Solberg blev världsmästare för andra året i rad.

Tävlingen i Rosario blev en kaotisk tillställning. Det dammade något fruktansvärt och första dagen fick flyttas så arrangörerna kunde koncentrera sig på att vattna banan. Det hjälpte inte speciellt mycket och den fjärde kvalomgången fick ställas in helt och hållet.

Robin Larsson tog starten i A-finalen och Audiföraren höll undan för sin märkeskollega Mattias Ekström som dock uppvaktade hårt.

Petter Solberg, Citroën, blev trea och det räckte gott och väl, han var klar världsmästaren redan efter kvalomgångarna.

Timmy Hansen bröt A-finalen i sin Peugeot efter att ha haft närkontakt med sin yngre bror Kevin. Denne hade fått en Ford-körning i stora klassen som pris för att han tidigare i år vunnit RX Lites och förvaltade denna på ett mycket fint sätt. 17,5 år ung är han den yngste någonsin att köra en Supercar i VM.

Timmy Hansens poäng räckte dock till silverplats i VM före Johan Kristoffersson, Volkswagen, som tog brons trots att han tvingades bryta sin semifinal med trasig motor.