Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Audi S3 Sedan BTCC
Audi S3 Sedan BTCC
Audi S3 Sedan BTCC
Audi S3 Sedan BTCC Foto: Rotek Racing

Rotek Racing bygger Audi S3 till BTCC

Rotek Racing kommer att tävla med nya Audi S3 Sedan i årets BTCC-säsong med amerikanska föraren Robb Holland bakom ratten.

– Att bli den första amerikanska föraren som tävlar full säsong i BTCC är ett stort framsteg för både mig och Rotek Racing. Detta är resultatet av flera års hårt arbete och då BTCC är det som fick mig att börja tävla så är min anmälan till mästerskapet en dröm som blir sann, säger Holland.

Teamet håller på att bygga ett antal Audi S3:or till årets BTCC-mästerskap och bilarna byggs enligt det gällande NGTC-reglementet (Next Generation Touring Car). Reglementet innebär en turboladdad tvålitersmotor på ungefär 340 hästkrafter och originalbilens standardchassi som förses med standardiserad fram- och bakvagn.

Holland har tidigare tävlat i enstaka BTCC- och WTCC-tävlingar samt Pirelli World Challenge i USA.

Rotek Racing blir andra teamet i BTCC som tävlar med Audi-bilar. Rob Austin Racing har tävlat med Audi A4-bilar sedan 2011, dock är endera team inte officiellt stödda av Audi. Senast Audi tävlade officiellt i BTCC var 1998, året då Volvo och Rickard Rydell säkrade BTCC-titeln.