Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: , David Noels

Ryska tullen hindrade Rickard Rydell

Den ryska tullen höll kvar racetrailern för teamet som Rickard Rydell tävlar för i WTCC, något som gjorde att han missade vital testtid inför helgens tävlingar i Moskva.

Den ryska tullen höll kvar Honda Racing team Swedens racetrailer i hela fyra dagar vid gränsen mellan Finland och Ryssland på grund av ej specificerade oklarheter vad gäller inresedokument.

– Bilen kom fram bara några timmar innan träningen på lördagen, vilket innebar att vi inte hann preparera den som vi skulle inför kvalet, säger Rydell.

Rydell gjorde sin comeback i helgens ryska WTCC-tävlingar efter att ha varit borta sedan premiären på grund av sköldkörtelinflammation. Resultatet i de båda tävlingarna blev 13:e och elfte plats.

– Det här blev en väldigt speciell helg. Vi missade hela den fria träningen under fredagen och hamnade på efterkälken från början – vilket var det sista vi behövde efter allt vi gått igenom, och på en bana jag dessutom aldrig kört förut. Vi kunde dock genomföra två bra race och vi har lärt oss otroligt mycket. Vi är fortfarande mitt uppe i en läroprocess, men det går åt rätt håll och vi tar små steg framåt hela tiden, säger Rydell.

Segrade i de båda tävlingarna gjorde Citroën-föraren Yvan Muller och Honda-föraren Tiago Monteiro. WTCC fortsätter om två veckor i Slovakien.

Resultat Race 1 – Topp 5

1 Yvan Muller Citroën C-Elysee 16 varv

2 José María López Citroën C-Elysee +2.933

3 Gabriele Tarquini Honda Civic +4.392

4 Rob Huff Lada Vesta +4.684

5 Ma Qing Hua Citroën C-Elysee +7.082

Resultat Race 2 – Topp 5

1 Tiago Monteiro Honda Civic 16 varv

2 Rob Huff Lada Vesta +3.155

3 Norbert Michelisz Honda Civic +5.549

4 Nicky Catsburg Lada Vesta +8.074

5 Ma Qin Hua Citroën C-Elysee +12.188