Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: EKS JC

Så här ser Mattias Ekströms nya rallybil ut!

Med en av våra största motorsportstjärnor Mattias Ekström i huvudrollen har det nybildade teamet EKS JC utvecklat en rallyversion av Audi A1 dedikerad för supportklasserna till WRC - WRC2 och WRC3.

– När nya generationen Audi A1 lanserades visste vi att vi ville bygga någonting av den, säger Mattias Ekström och fortsätter:

– Och eftersom alla vet om min passion för rally blev det ganska snabbt klart att vi ville bygga en rallybil.

Bilen presenteras som Audi A1 quattro rally car och är fyrhjulsdriven, har en 265 hästkrafter stark fyrcylindrig 1,6-litersmotor och en femväxlad sekventiell låda.

– Bilen är klar och det är bara inställningar kvar. Vi har inget datum när bilen kommer vara helt färdig, men det är ganska klart att vi kommer att se bilen i tävlingar under vår/sommar, klargör Ekström.

1 AV 2
Foto: EKS JC
2 AV 2
Foto: EKS JC

Föraren som presenteras är inte Mattias själv utan tidigare junior WRC-mästaren Emil Bergkvist. Emil kommer att vara utvecklingsförare där en del rallyn väntas ingå i jobbet under året.

I klippet nedan kan ni själv se bilen och höra Mattias och teamchef Joel Christoffersson berätta om bilen som de nämner kommer vara nära ”R5-bilar”. R5 är reglementet som i dag används i WRC2 där bilar som Ford Fiesta, Peugeot 208, Volkswagen Polo och Skoda Fabia tävlar.

https://www.youtube.com/watch?v=808eIa84ROs